Последвайте Гласове в Знам, че скоро имате избори и се надявам,

...
Последвайте Гласове в Знам, че скоро имате избори и се надявам,
Коментари Харесай

Бойко Борисов и Гари Каспаров: Войната в Украйна трябва да спре

Последвайте ”Гласове " в 
Знам, че скоро имате избори и се надявам, че хората ще видят ясно, че ГЕРБ е единствената политическа мощ, която стои на вярната страна на историята ", съобщи международният първенец по шахмат

За завършек на войната в Украйна се оповестиха водачът на ГЕРБ Бойко Борисов и международният шахматен първенец Гари Каспаров. Двамата разискаха връзките сред Русия и Украйна, както и последствията от спора в централата на партията.


" За сметка на политиката в тази обстановка няма сиво. Като в шаха - всичко е бяло или черно, и е значимо да заемете вярната позиция, разяснява международният първенец по отношение на напрежението в Украйна.
Според него множеството европейски страни са в вярната позиция, въпреки да има и такива като Унгария, само че е извънредно значимо всички европейски страни като България да заемат безапелационна позиция, която да не води до негативи за страната.
" Представлявам съветската съпротива отвън страната. Имаме 3 условия - цялостна украинска победа, цялостно погашение на репарациите и военните нарушители да понесат своите санкции ", съобщи международният първенец. Той акцентира, че със съидейниците му работят сполучливо с другари и от двете страни на Атлантическия океан.

" Използвам случая постоянно да поддържа партии и сътрудници, които мислят като нас, както в тази ситуация ГЕРБ.
Знам, че скоро имате избори и се надявам че хората ще видят ясно че ГЕРБ е единствената политическа мощ, която стои на вярната страна на историята ", съобщи Каспаров.

Бойко Борисов акцентира, че визитата е резултат от дейностите на ГЕРБ. " Това е партията която внесе закон да дадем оръжие на Украйна. Първи сложихме украинското знаме, и до през днешния ден то седи в централата. Първи казахме, че това е експанзия и това би трябвало да спре ", уточни някогашният министър председател по отношение на дейностите на Русия в украинските територии. И акцентира, че цялата европейска общественост, Европейски Съюз и НАТО, би трябвало да се опълчат на тези дейности.
" Нашата партия разгласи 100%, цялостна диверсификация от " Газпром ", нуклеарното гориво, и младежите събраха 50 хиляди лева и ги изпратиха на техните украински сътрудници ", изброи водачът на ГЕРБ. Без да шумят, преди няколко дни от партията са обезпечили отмора на Слънчев бряг за 44 деца с шестима ръководители. " Изкараха прелестна почивка - музеи, изложения, развлечения. Отърваха се за седмица от войната, с наш транспорт. Докато другите приказват, ние действаме ", акцентира експремиерът.
Варненският претендент за народен представител, шахматистът Руслан Тошев предложил на Борисов да играе шах с Каспаров, защото нямал опция. " Няма да стигнем до там, знаем си опциите. Да разделим фигурите на бели и черни - знаем. ГЕРБ и Съюз на демократичните сили ще отстояваме и след изборите твърдата си позиция ", увери водачът на ГЕРБ.
" Русия ще я има, съветският народ не ни е съперник и се надяваме един ден и тя да бъде в международната демократична общественост. Войната в Украйна би трябвало да спре, експанзията да престане и да се възвърне териториалната целокупност. Ние сме уязвими от сходни дейности на Балканите - те са прекроявани с граници няколко пъти. Затова през днешния ден позицията би трябвало да е повече от ясна и благодаря, че на Запад са я чули ", съобщи Бойко Борисов.    

Източник: " 24 часа "
 
                    
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР